sobota, 14 czerwca 2014

165. ale burak

Zainspirowałam się tym, ale w zasadzie wyszło coś zupełnie innego. Uważam, że bardzo ciekawą wariację tego przepisu stworzyłam. 
kakaowe placki z gotowanych buraków podane z jogurtem naturalnym, syropem z buraków cukrowych i kakao

Składniki:
- 100 g ugotowanego buraka
- 40 g mąki
- jajko
- 10 g syropu z buraków / miodu / cukru
- pół łyżeczki sody

Wykonanie:
Buraka zblendować, a potem zmiksować z resztą składników. Smażyć na patelni z obu stron.

15 komentarzy:

  1. kurcze takie śniadanko to ja poproszę :))

    OdpowiedzUsuń
  2. bo każdy zawsze tworzy coś innego, oryginalnego :) i tak wyszły świetne !

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajnie, że moje placki mogły być inspiracją ;D
    Ale genialnie je podałaś. Ta mozaika jogurtu z syropem- piękna :)

    OdpowiedzUsuń
  4. O, do buraczków tylko odrobinki cynamonu mi brakuje ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. zdecydowanie coś pysznego stworzyłaś! buraki uwielbiam, a na słodko pewnie też bym pokochała :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Może w takiej wersji mi to warzywko podejdzie ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. To chyba najbardziej szalone śniadanie, jakie widziałam w tym tygodniu na blogach! :D

    OdpowiedzUsuń
  8. placków jeszcze nie jadłam, ale ciasto jest pyszne, więc i one powinny być ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. genialnie wyglądają! w życiu nie wpadłabym na to, że są z buraka! :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Burak i placki.....co za genialny pomysł :D Dobrze, że dziś się w nie zaopatrzyłam :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Wyszło swietnie i tak ladnie podane <3 !

    OdpowiedzUsuń
  12. Dekoracja bezbłędna i ochoty mi na takie zdrowe placki narobiłaś! ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Ciekawi mnie kategoria 'buraczanych brownies' i chętnie coś wypróbuję! Twój przepis mi się może przydać, ale bardziej prawdopodobne, że zetrę surowego do ciasta, żeby roboty oszczędzić : )

    OdpowiedzUsuń
  14. Za buraczkowymi murzynkami to ja przepadam i to bardzo :D

    OdpowiedzUsuń