poniedziałek, 27 października 2014

235. cyrtynowo-kokosowa chmurka

Tydzień zaczynam śniadaniem lekkim jak chmurka. Udanego poniedziałku!
cytrynowy krem z kleiku ryżowego i wiórek kokosowych na ubitym białku z wafelkami cytrynowymi

Składniki:
- łyżka kleiku ryżowego
- 20 g wiórek kokosowych
- 80 ml mleka
- sok z połowy cytryny
- łyżka cukru
- białko jaja

Wykonanie
Kleik i wiórki zagotować z mlekiem do zgęstnienia, wcisnąć połowę cytryny. Białko ubić na sztywno z cukrem i wymieszać łyżką z gotowaną masą. Przełożyć do miseczki i cieszyć się lekkością.

17 komentarzy:

  1. Jak cytrynowa to na pewno przepyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakie delikatne śniadanie!
    Miłego dnia! :*

    OdpowiedzUsuń
  3. kleik ryżowy i krem? to nie mogło się nie udać! widać, że chmurka w pełnej okazałości:))

    OdpowiedzUsuń
  4. Faktycznie chmurka :) Mój ślinotok zwiększają te cytrynowe wafelki na wierzchu

    OdpowiedzUsuń
  5. Ooo, uwielbiam wszystko, co puszyste :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Kocham te delikatność, kremowe śniadania to dla mnie strzał w dziesiątkę :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda rzeczywiście jak chmurka :) Bardziej bym to jednak pochłonęła na deser niż śniadanie, bo porcja dość mała ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. jakie to musiało być delikatne i pyszne w smaku!

    OdpowiedzUsuń
  9. Nie pamiętam już kiedy ostatni raz jadłam kleik ryżowy. Śniadanie niczym deser :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Fantastyczne zestawienie smaków :)

    OdpowiedzUsuń