Sezon na... dynię. Myślałam, że to już koniec, że już tylko zapasy z zamrażarki zostały, a tu wczoraj na zakupach natknęłam się na dorodną hokkaido. Pyszną!
dyniowy krem z płatków owsianych z twarogiem, kajmakiem, bananem i granolą dyniową
Składniki:
- 40 g płatków owsianych
- 100 g purée z dyni
- pół szklanki mleka
Wykonanie:
Ze składników ugotować gęstą, lepką owsiankę. Zdjąć z ognia, zblendować i przełożyć do miseczki.
Ale pyszności :)
OdpowiedzUsuńo mamo, śniadanie idealne i czy ja widzę KAJMAK *.*
OdpowiedzUsuńmam ochotę porwać tą miseczkę!
Mniam ;)
OdpowiedzUsuńżartujesz, ja dyni nie widziałam już od dobrych trzech tygodni.. ale szczęściara, że też możesz sobie jeszcze pozwolić na takie pomarańczowe pychoctwa:>
OdpowiedzUsuńNawet nie wiesz jak mnie ucieszyłaś tą nowiną! :D Muszę się teraz zabrać za rozglądanie za dyniami!
OdpowiedzUsuńgranola dyniowa, puree z dyni! cudo! ja już myślałam, że to koniec z dynią, ale ostatnio natrafiłam na nią w sklepie i kupiłam cały zapas! :)
OdpowiedzUsuńMy byśmy mogły mieć sezon na dynię przez calutki rok :D
OdpowiedzUsuńTeż widuję jeszcze dynie gdzieniegdzie :P Za taki krem dużo bym dała <3
OdpowiedzUsuńwygrałaś tym śniadaniem! za dynią zatęskniłam... ale, ale - już chyba i tak w pełni zatopiłam się w świątecznych smakach :)
OdpowiedzUsuńO tej porze Hokkaido? No patrzcie na cud ;P
OdpowiedzUsuńJadłabym! :D Już tęsknię za dynią :(
OdpowiedzUsuńPycha! Też mam jeszcze dynie <3
OdpowiedzUsuńhaha ja tez dzisiaj kupiłam dynie! Nawet 2! :D
OdpowiedzUsuńjeszcze trafiłaś dynię? ;p zazdroszczę ;)
OdpowiedzUsuńkajmak, banan, Ty wiesz co dobree <3
OdpowiedzUsuńWłaśnie tez duzo dyni ostatnio widuje w supermarketach, więc czemu nie skorzystać? :D
OdpowiedzUsuń