wtorek, 16 grudnia 2014

278. sezon trwa

Sezon na... dynię. Myślałam, że to już koniec, że już tylko zapasy z zamrażarki zostały, a tu wczoraj na zakupach natknęłam się na dorodną hokkaido. Pyszną!
dyniowy krem z płatków owsianych z twarogiem, kajmakiem, bananem i granolą dyniową

Składniki:
- 40 g płatków owsianych
- 100 g purée z dyni
- pół szklanki mleka

Wykonanie:
Ze składników ugotować gęstą, lepką owsiankę. Zdjąć z ognia, zblendować i przełożyć do miseczki.

16 komentarzy:

  1. o mamo, śniadanie idealne i czy ja widzę KAJMAK *.*
    mam ochotę porwać tą miseczkę!

    OdpowiedzUsuń
  2. żartujesz, ja dyni nie widziałam już od dobrych trzech tygodni.. ale szczęściara, że też możesz sobie jeszcze pozwolić na takie pomarańczowe pychoctwa:>

    OdpowiedzUsuń
  3. Nawet nie wiesz jak mnie ucieszyłaś tą nowiną! :D Muszę się teraz zabrać za rozglądanie za dyniami!

    OdpowiedzUsuń
  4. granola dyniowa, puree z dyni! cudo! ja już myślałam, że to koniec z dynią, ale ostatnio natrafiłam na nią w sklepie i kupiłam cały zapas! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. My byśmy mogły mieć sezon na dynię przez calutki rok :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Też widuję jeszcze dynie gdzieniegdzie :P Za taki krem dużo bym dała <3

    OdpowiedzUsuń
  7. wygrałaś tym śniadaniem! za dynią zatęskniłam... ale, ale - już chyba i tak w pełni zatopiłam się w świątecznych smakach :)

    OdpowiedzUsuń
  8. O tej porze Hokkaido? No patrzcie na cud ;P

    OdpowiedzUsuń
  9. Jadłabym! :D Już tęsknię za dynią :(

    OdpowiedzUsuń
  10. Pycha! Też mam jeszcze dynie <3

    OdpowiedzUsuń
  11. haha ja tez dzisiaj kupiłam dynie! Nawet 2! :D

    OdpowiedzUsuń
  12. jeszcze trafiłaś dynię? ;p zazdroszczę ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. kajmak, banan, Ty wiesz co dobree <3

    OdpowiedzUsuń
  14. Właśnie tez duzo dyni ostatnio widuje w supermarketach, więc czemu nie skorzystać? :D

    OdpowiedzUsuń