crumble z bananem, dynią i cynamonem
Składniki:
- 15 g masła
- 2 łyżeczki płatków owsianych
- 3 łyżeczki mąki
- 2 łyżeczki cukru
- 3 łyżeczki mąki
- 2 łyżeczki cukru
- cynamon
- banan (około 100g)
- dynia (tyle, co banana)
Wykonanie:
Naczynie do zapiekania wysmarować masłem. Włożyć do niego pokrojone dynię i banana. Z masła, mąki, płatków i cukru zagnieść kruszonkę, rozkruszyć na wierzchu. Posypać cynamonem i piec 30 minut w 180°C.
Wykonanie:
Naczynie do zapiekania wysmarować masłem. Włożyć do niego pokrojone dynię i banana. Z masła, mąki, płatków i cukru zagnieść kruszonkę, rozkruszyć na wierzchu. Posypać cynamonem i piec 30 minut w 180°C.
Wielkie MNIAM :D Tyle energii z rana :D
OdpowiedzUsuńZasłodzenie to ją lubię :D
OdpowiedzUsuńNa co ma dziadek alergię? Na mak? Wiem, że są i makowce na kruchym spodzie ale te w naszym domu lubi tylko mama, więc nie pieczemy :
OdpowiedzUsuńZjadłabym takie śniadanie ;)
Na drożdże ma alergię. Dlatego tylko na kruchym makowiec może być.
UsuńNa początku też o tym pomyślałam, jednak zaraz wydało mi się to niemożliwe... :) Wybacz ale nawet nie wiedziałam że można mieć uczulenie na drożdże piekarskie....
UsuńA u nas zawsze piecze się makowiec na biszkopcie, to tez jakaś alternatywa. Piateczka za bananowy wypiek :-)
UsuńA ja tam tę słodycz uwielbiam właśnie ;D
OdpowiedzUsuńNo to zasłodzenie totalne, ale czasem i tak trzeba! :D
OdpowiedzUsuńprzecież to jest idealne! owsiana kruszonka? jestem na tak!!! :D
OdpowiedzUsuńdynia z bananem.. nie wybrać bardziej odpowiedniej pary:D
OdpowiedzUsuńZa słodko? NIGDY!
OdpowiedzUsuńOj tak to ja się mogę zasładzać! <3
OdpowiedzUsuńW moim słowniku nie istnieje pojęcie "za słodko" :D
OdpowiedzUsuńza słodko ? idealnie wręcz :D
OdpowiedzUsuńdojrzałym bananem można porządnie się zasłodzić i to lubię :D
OdpowiedzUsuńz chęcią zjadłabym to Twoje dzisiejsze śniadanie!
OdpowiedzUsuńNiczym deser <3
OdpowiedzUsuńNa wyrównanie poziomu słodyczy polecamy jogurt naturalny :) Idealnie łączy się ze wszystkim :D
OdpowiedzUsuńNo tak, tylko banan potrafi zrobić takie cudowny słodki ''klimat'' każdego dania ;)
OdpowiedzUsuń