"Jak ty to robisz, że są takie cienkie?" - słyszę za każdym razem, gdy kładę przed kimś talerz moich naleśników. No więc jak to robię? Sama nie wiem, po prostu takie wychodzą. Dlatego dziś postanowiłam trochę sobie pokombinować i usmażyłam grubasy.
naleśniki z mąki ryżowej i mleka kokosowego z kiwi, bananem, mango i pomarańczą
A do kawy, na którą wpadam do przyjaciółki, zabieram ze sobą sernik.
sernik daktylowy z ricotty
Składniki:
- 350 g ricotty
- 150 g suszonych daktyli
- 2 jajka
- 50 g mąki ziemniaczanej
Wykonanie:
Daktyle zblendować (jeśli są zbyt twarde, można je wcześniej namoczyć). Zmiksować z pozostałymi składnikami i przelać do formy (u mnie tortownica o średnicy 18 cm). Piec około godziny w 180°C przy włączonym termoobiegu.
Co ja bym dała, żeby zawsze wychodziły mi cienkie, mam z tym ogromny problem!:(
OdpowiedzUsuńCo to za cudowny sernik? Podzielisz się przepisem?:)
Co ja bym dała, żeby zawsze wychodziły mi cienkie, mam z tym ogromny problem!:(
OdpowiedzUsuńCo to za cudowny sernik? Podzielisz się przepisem?:)
Grubsze też smaczne a sernik idealny :)
OdpowiedzUsuńSernik świetny *.*
OdpowiedzUsuńA co do naleśników to ja właśnie nie umiem smażyć takich "na cienko" .. niestety :D
ja bez względu na to czy grube czy cieknie - jem z apetytem, wszystkie pyszne! :) Te świetnie ci wyszły :)
OdpowiedzUsuńmiłego i smacznego dnia!
ach ten sernik przebija wszystko - naturalnie słodki i na bank przepyszny!
OdpowiedzUsuńTeż chce umieć smażyć naleśniki :D Nie ważne czy grube, czy chude, ważne by były :D
OdpowiedzUsuńZapraszam:
http://grapefruitjuicesour.blogspot.com
:)
Zrobię taki sernik w wersji jednoporcjowej, jest wspaniały!!
OdpowiedzUsuńPiona za naleśniki! Twoje jak zawsze są świetne :)
OdpowiedzUsuńSernikiem jestem zachwycona :)
Ten sernik, no nie wierzę! <3
OdpowiedzUsuńja zjem i cienkie i grubaski ! :D , świetny farsz dziś wymyśliłaś ! :D
OdpowiedzUsuńa przepis na sernik zapisuję ! :)
Trochę jak omleciki wyglądają ;] Ale ja należę do osób, które w zupełności nie zwracają uwagi na grubość/ chudość naleśników :P
OdpowiedzUsuńKawałek sernika poproszę :)
Zostań moją mistrzynią placków/naleśników wszelakich!
OdpowiedzUsuńJa też zawsze smażę cienkie, ale takie lubię najbardziej :D
OdpowiedzUsuńto jak zostanie jeszcze kawałek to zabierz i wpadaj do mnie, drzwi otwarte! :D
OdpowiedzUsuńWiesz co? Pięknie to podałaś! :)
OdpowiedzUsuńChyba zrobię taki sernik, kiedy tylko kupię ricottę! ;) Świetne naleśniki! :)
OdpowiedzUsuńTo ja poproszę jednego naleśniczka i kawałek serniczka ;)
OdpowiedzUsuńhttp://poranny-talerz.blogspot.com/
Ten sernik *.* Nie chcesz się podzielić? :P
OdpowiedzUsuń