sobota, 22 marca 2014

94. przenikające się aromaty

Przenikające się aromaty kawy i banana (nie z samego rana) rekompensują pogorszenie pogody. Późne śniadanie przy przedostatnim konkursie skoków narciarskich sezonu 2013/2014. Lecę na drugą serię.
bananowo-kawowa babeczka z gorzką czekoladą

Składniki:
- 1 banan (około 90 g)
- 30 g mąki
- pół jajka
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- łyżeczka kawy rozpuszczalnej
- kostka czekolady

Wykonanie:
Banana zblendować i zmiksować z mąką, połową jajka, proszkiem do pieczenia oraz kawą. Czekoladę drobno posiekać i wmieszać do masy. Przelać do foremki i piec w 180°C przez 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika wierzch posypać czekoladą.

18 komentarzy:

  1. Ale śliczna babeczka i ta pięknie rozpuszczona czekolada *,*
    Miłego oglądania skoków !

    OdpowiedzUsuń
  2. Leżę i ociekam śliną, mniam!

    OdpowiedzUsuń
  3. u mnie pogoda piękna :)
    bardzo dobry pomysł na babeczkę, lubię łączyć smak banana i kawy!
    miłego dnia :)

    OdpowiedzUsuń
  4. O mamo jak to wygląda! *.*
    Zrób mi taką!

    OdpowiedzUsuń
  5. ale ona cudnie wygląda! :)
    też patrzyłam na skoki :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Banan i kawa w babeczce?! Toż to najlepsze połączenie z rana :D

    OdpowiedzUsuń
  7. świetna ta babeczka, urocza! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wygląda przepysznie! Został kawałek? :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Chcę foremkę do takiej babeczki, bo twoje bananowo-kawowe cudo prezentuje się cudownie <3

    OdpowiedzUsuń
  10. Ale ona pięknie wygląda! :D

    OdpowiedzUsuń
  11. oh! ależ pyszne połączenie!kocham zarówno kawę, jak i banany!

    OdpowiedzUsuń
  12. banan i kakao, pyszne połączenie :)

    OdpowiedzUsuń