Na okrągło jem i na okrągło formuję - bo dzisiaj wcinam knedle. :)
knedle z kaszy jaglanej z morelami, podane z jogurtem i musem morelowym
Składniki:
- 100 g kaszy jaglanej
- łyżka mąki ziemniaczanej
- morele (u mnie 5 sztuk)
Wykonanie:
Kaszę ugotować na miękko i dobrze zblendować. Dosypać mąki ziemniaczanej, chwilę wyrabiać, a potem formować placuszki i otaczać nimi wypestkowane morele. Wrzucać do wrzącej wody i gotować 3-4 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.
Jaglane knedle robią ostatnio prawdziwą furorę ;)
OdpowiedzUsuńIdealnie okrągłe!
OdpowiedzUsuńjakie proste, a jakie pyszne, ja też uwielbiam morele! :)
OdpowiedzUsuńIle moreli *.*
OdpowiedzUsuńKnedli z morelami jeszcze nie robiłam, a szkoda, bo ten pomysł jest świetny :)
OdpowiedzUsuń'Robię' te knedle już od tygodnia i jakoś mi to nie wychodzi, zawsze pada na coś innego. Ale na pewno zrobię, z owocowym nadzieniem koniecznie ! :D
OdpowiedzUsuńte z jaglanej są cudowne, uwielbiam je! :) tak jak morele <3
OdpowiedzUsuńO, jak ja dawno nie jadłam knedli, a z morelami to chyba wcale:)
OdpowiedzUsuńGenialne <3
OdpowiedzUsuńKnedle jaglane to jedna z moich ostatnich miłości <3 Kurczę, ale pięknie je podałaś - mistrzostwo ;)
OdpowiedzUsuńhttp://theplateofblackdog.blogspot.com/
Smacznie :)
OdpowiedzUsuńBędę musiałą ich w końcu wypróbować pycha!
OdpowiedzUsuńhttp://lifeofangiee.blogspot.com/
Normalnie to bym zazdrościł mega moreli, ale... mam własne, ha! ;D
OdpowiedzUsuńfajny przepis taki bez jaj i mąki pszennej :))
OdpowiedzUsuńzachwycające !
OdpowiedzUsuńWyglądają świetnie! :)
OdpowiedzUsuńA ja bym mogła na okrągło wpadać do ciebie na śniadania :D
OdpowiedzUsuń100gram kaszy to po ugotowaniu czy przed? ile łyżek ?
OdpowiedzUsuńObłędne! Kaszę przed zblendowaniem wystudzić?
OdpowiedzUsuń